Uuden sukupolven Dermapen 4 -laite rei’ittää ihon kohtisuoraan 16-neulaisella neulapäällä ja tuottaa jopa 1920 neulareikää sekunnissa. Neulaushoito on entistä kivuttomampaa ja nopeampaa. Samalla kun neulaus luo ihoon ohuita kanavia.

Terve hiuspohja vahvat hiukset

Hiustenlähtö on yleinen ongelma

Ennenaikaiseen hiustenlähtöön ja hiusten kasvun heikkenemiseen tunnetaan kymmeniä erilaisia syitä. Ne voivat olla geneettisiä, hormonaalisia tai stressistä, vaihdevuosista ja sairauksista johtuvia syitä. Noin 85% miehistä ja 60% naisista kärsivät ennenaikaisesta hiustenlähdöstä. Oikeilla hoidoilla hiustenlähtö voidaan pysäyttää ja kasvu aktivoida uudelleen.

Hoitola Kuulas tarjoaa sinulle ratkaisut hiusongelmien voittamiseksi. Mark Birchin ainutlaatuiset tuotteet yhdistettynä päänahan neulaukseen uuden sukupolven Dermapen 4 laitteella ovat palvelumme ydin.

Toimi näin:
1. Ole yhteydessä meihin oikean alalaidan chatin kauttta tai voit myös tavoitella meitä uuden ainutlaatuisen Iholinja videokonsultaation kautta.

2. Valitaan sinulle oikeat Mark Birch -tuotteet kotihoidon aloittamiseksi

3. Varaa aika päänahan neulaukseen, jonka yhteydessä arvioimme tilanteesi ja jatkosuunnitelman mahdollisimman hyvien tulosten saavuttamiseksi

4. Seurataan tuloksia ja päivitetään suunnitelmaa tarpeen mukaan.

TIETOA HIUSTEN LÄHDÖSTÄ

Hiustenlähtö voidaan pysäyttää ja kasvu uudelleen aktivoida selvittämällä ensin syyt

- Hormonaalinen / Aineenvaihdunnallinen
- Kemiallinen
- Fyysinen

Perinnöllisyys (Hormonaalinen / Aineenvaihdunnallinen)

Mies- ja naistyyppinen hiustenlähtö ovat perinnöllisiä mieshormonien aiheuttamia hiustenlähdön muotoja, jotka koskevat jopa 50 % miehistä ja 30% naisista. Noin 20%:lla miehistä prosessi alkaa 20-vuotiaaana ja jopa aiemmin. 30- vuotiaista miehistä jo 30% kärsii vaivasta jne. Naisilla prosessi alkaa usein 30 ikävuoden aikoihin. Kaljuuntumisen ja hiustenlähdön etenemisnopeus vaihtelee henkilöittäin. Usein prosessi kestää vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Mitä nuorempana hiustenlähtö alkaa, sitä nopeampaa se yleensä on. Enemmistö 40-65 -vuotiaista suomalaisista kärsii hiustenlähdöstä ainakin jossain määrin.

Perinnöllisen hiustenlähdön aiheuttaja on mieshormoni DHT eli dihydrotestosteroni (5-alfa-dihydrotestosteroni). Sitä syntyy testosteronista ja 5-alfareduktaasientsyymistä kiveksissä ja eturauhasessa sekä niiden lisäksi hiustupessa. Sekä miehet että naiset voivat menettää hiuksia tämän hormonin kehossa aiheuttamien muutosten takia. DHT kutistaa hiustuppeja, surkastuttaa hiusta ja lyhentää hiuksen kasvukauden mittaa. Mikäli DHT taso on korkealla hiuksen lepovaiheen aikana se saattaa kokonaan ehkäistä uuden hiuksen muodostumisen.

Ikääntyminen(Hormonaalinen / Aineenvaihdunnallinen)

Iän myötä hiusten määrä vähenee tasaisesti, sillä hiuksen kasvukausi lyhenee ja lepovaihe pitenee. Hiukset ohenevat ja muuttuvat hennommiksi, eivätkä myöskään enää kasva niin pitkäksi kuin nuorena. Erityisesti naisilla hiuksien oheneminen saattaa vaikuttaa volyymiin jopa enemmän kuin niiden lukumäärän väheneminen.

Ikääntyminen vaikuttaa myös hiusten väriin, koostumukseen, kasvamiseen ja tiheyteen. Ikääntynyt hiustuppi tuottaa entistä vähemmän melaniinia, minkä seurauksena hius harmaantuu. Hiusten harmaantuminen voi alkaa joskus jo alle kolmekymppisenä, yleensä ohimoilta ja päälaelta. Harmaantumisen nopeus riippuu osin perintötekijöistä. 40-vuotiaista jo 40:llä prosentilla on jonkin verran harmaita hiuksia. Eurooppalaissyntyiset ihmiset harmaantuvat aikaisemmin kuin aasialaiset. Hiukset myös ohentuvat ihmisen vanhetessa, mikä johtuu osittain väriaine melaniinin vähenemisestä.

Vaihdevuodet ja hormonit(Hormonaalinen / Aineenvaihdunnallinen)

Vaihdevuosien myötä naisen kehon estrogeenin tuotanto laskee ja lopuksi loppuu kokonaan. Estrogeenin määrällä on selvä yhteys hiusten ja hiuspohjan kuten muunkin ihon hyvään kuntoon. Samalla kun ihon ja hiusten hyvää kuntoa ylläpitävän estrogeenin määrä vähenee, niin hiusten lähtöä edistävien mieshormonien suhteellinen osuus lisääntyy ja saattaa omalta osaltaan kiihdyttää hiustenlähtöä. Vaihdevuosien vaikutuksesta iho ja myös hiuspohja kuivuu ja ohenee sekä menettää elastisuuttaan. Ihossa tapahtuvien muutoksien myötä karvatuppi laiskistuu ja hiuspohjan verenkierto hidastuu.

Raskaus ja imetys(Hormonaalinen / Aineenvaihdunnallinen, Fyysinen)

Raskauden aikana veren estrogeenipitoisuus on erittäin suuri. Sen ansiosta monien odottavien äitien hiukset voivat hyvin ja kasvavat tavallista voimakkaammin. 1–3 kuukautta synnytyksen jälkeen estrogeenipitoisuudet vähenevät lähes vaihdevuositasolle, ja hiuksia alkaa irrota normaalia enemmän. Muutokset hiusten kunnossa synnytyksen jälkeen ovat tästä syystä hyvin yleisiä. Imetyksen pituus, ravinnon monipuolisuus, elimistöä rasittavat yksilölliset tekijät vaikuttavat siihen, milloin estrogeenitaso palautuu normaalille tasolle. Synnytyksen jälkeen hormonitasapaino palautuu normaaliin tilaan.

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio sekä lisäravinteet auttavat kehoa palautumaan raskauden ja imetyksen tuomista muutoksista ja edistävät myös hiusten kasvua. Myös hiusten kasvua voi tehostaa tuotteilla, jotka pidentävät niiden kasvuvaihetta.

Stressi, kiire ja unettomuus

(Hormonaalinen / Aineenvaihdunnallinen, Fyysinen)

Stressi ja unen puute rasittaa elimistöä, nostaa stressihormonitasoja ja heikentää hiuspohjan verenkiertoa. Tällöin hiustuppien ja juuren hapen- ja ravinnonsaanti huononee eivätkä hiukset saa rakennusaineita kehittyäkseen.

Laihdutuskuurit, ja yksipuolinen ruokavalio sekä ravintoaineiden imeytymishäiriöt(Kemiallinen)

Jotta hiustuppi toimisi aktiivisesti, sen on saatava päivittäin riittävästi aminohappoja, vitamiineja, rautaa sekä kivennäis- ja hivenaineita. Laihduttaminen, yksipuolinen ruokavalio, imeytymishäiriöt sekä maaperän köyhtyminen saattavat vaikuttaa ravinto- ja suojaravinteiden saatavuuteen hiuspohjassa. Hiukset ovat noin 80-prosenttisesti proteiinia, mikä korostaa proteiinin tärkeyttä ruokavaliossa. Ruokavaliota kannattaa tarvittaessa tukea ravintolisillä ja vitamiinivalmisteilla.

Sairaudet ja hoidot, leikkaukset ja traumat

Vaikeat yleissairaudet, autoimmuunisairaudet, infektiot ja korkea kuume sekä traumat ja leikkaukset saattavat laukaista hiustenlähdön samoin kuin hiuspohjan ihosairaudet kuten: psoriasis, atopia, sieniperäinen hilse ja sieni-infektiot. Voimakkaat hoidot kuten kemoterapia sekä sädehoito ja esim. röntgen-tutkimukset vaikuttavat myös hiustenlähtöön.

Usein hiukset kasvavat takaisin, kun sairaus on hoidettu, mutta ne voivat olla ohuempia ja väriltään vaaleampia.

Lääkkeet(Kemiallinen)

Osa lääkkeistä voi aiheuttaa sivuvaikutuksena hiustenlähtöä. Syöpähoidossa käytetyt solusalpaajat, masennuslääkkeet, kipulääkkeet, ehkäisypillerit, veren ohentajat ja verenpainelääkkeet saattavat aiheuttaa hiustenlähtöä ja hiusten ohenemista. Tietyt lääkkeet kuten esim. kortisoni vaikuttavat hiuspohjaa kuivattavasti ja ohentavasti ja näin välillisesti heikentävät hiuspohjan hyvinvointia ja hiuksenkasvua.

Ympäristötekijät, tupakka ja alkoholi(Kemiallinen)

Ilmansaasteet, aktiivinen ja passiivinen tupakointi sekä liiallinen alkoholinkäyttö ja prosessoitu lisäaineita sisältävä ruoka heikentävät hiusten ravinnon saantia ja saattavat edistää hiustenlähtöä.

Muotoilutuotteiden kuorma hiuspohjassa sekä toistuvat voimakkaat hiusksittelyt(Kemiallinen)

Muotoilutuotteiden jäämät, epäpuhtaudet, hiki, tali ja kuolleet ihosolut ovat hiuksille ja hiuspohjalle paljon pesua suurempi rasitus sillä ne voivat haitata hiusten kasvua. Häiriötekijät poistuvat huolellisella ja hellävaraisella päivittäisellä pesulla. Mikäli hiuspohja on kuiva, herkkä, kutiseva tai kuumottava sen hoitoon ja tuotteiden valintaan tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Hiusten käsittelyt kuten värjäys rasittaa hiusta ja hiuspohjaa. Siitä syystä käsittelyvälejä kannattaa venyttää 6- 8 viikkoon ja teettää se aina kampaajalla. Kotona hiukset kannattaa pestä lempeästi päivittäin, harjata hellästi harjalla, jossa on pyöristetyt harjakset ja antaa kuivaa luonnollisesti tai kuivattaa ja muotoilla lempeästi alhaisilla lämpötiloilla.

YLEISIMMÄT HIUSPOHJAN SAIRAUDET JA EPÄTASAPAINOTILAT

Vain terveessä ja ravitusta hiuspohjasta kasvaa terveet hiukset, joten hiuspohjan sairaudet ja epätasapainotilat heikentävät aktiivista hiustenkasvua. Lisäksi kutisevan hiuspohjan raapiminen saattaa vaurioittaa hiusjuuria ja lisätä hiustenlähtöä. Ärtyneen hiuspohjan tervehdyttäminen ja tasapainon saavuttaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Hilse

Hilse on yksi yleisimmistä hiuspohjan ongelmista, jopa 65 prosenttia ihmisistä kärsii siitä jossakin vaiheessa elämäänsä. Useimmilla ongelma on toistuva. Hilseen aiheuttaja on useimmiten malassezia-hiivasienen liikakasvu päänahassa, joka ärsyttää ihoa niin että ärtynyt iho alkaa tuottaa uusia ihosoluja liian nopealla tahdilla. Hilseilyn taustalla voi olla monia syitä, mutta yhteistä kaikille hilsetyypeille on häiritsevä, päänahasta variseva hilse sekä kutina. Kun hilseen oireena ovat vaalea ja näkyvä hilse, kuiva päänahka sekä mahdollinen kutina, niin kyse on kuivasta hilseestä. Jos hilseilevä päänahka rasvoittuu helposti ja hilsehiutaleet kertyvät kellertäviksi kasaumiksi on kyseessä on rasvainen hilse.

Herkkyys, kutina ja kuivuus

Hiuspohjan kutina, kihelmöinti, kireyden tunne, kuumotus sekä arkuus ovat yleisiä ongelmia. Ranskalaistutkimuksen mukaan 41 prosenttia miehistä ja 47 prosenttia naisista kokee omaavansa herkän päänahan. Herkistymisen voi laukaista monet tekijät, kuten hajustetut ja väriaineita sisältävät hiustenhoitotuotteet sekä tuotteiden sisältämät kemikaalit: kuten silikonit ja helmiäiset. Myös liian harvat pesuvälit, riittämätön huuhtelu pesun jälkeen, säätilan vaihtelut, kuiva sisäilma, stressi sekä kemialliset käsittelyt saattavat olla ärsytyksen aiheuttajia.

Rasvoittua hiuspohja

Rasvoittuva hiuspohja on yleinen vaiva. Noin kolmas osalla suomalaisista talia erittyy liikaa. Bakteerit ja hiivat muuttavat talin juoksevampaan muotoon ja hiukset rasvoittuu nopeasti. Rasvaisuus saa hiukset näyttämään tahmaisilta ja lattealta. Säännöllisestä pesusta huolimatta hiukset alkavat myös haista. Rasvainen hiuspohja vaatii tihennetyn hiustenpesun ja shampoon joka pesee talin tehokkaasti pois. Tässäkin tapauksessa yleinen virhe on venyttää pesuvälejä. Toisin kuin luullaan tiheämpi pesu ei lisää rasvoittumista vaan oikealla shampoolla talin eritys saadaan vähenemään.

Psoriasis

Psoriasis aiheuttaa voimakasta hilseilyä ja karstaisuutta päänahassa. Iho hilseilee ja hilseen alla on punoittavia läiskiä. Tavallisesti iho oireilee muuallakin kuin päänahassa. Psoriasis on yleinen ongelma, arvioidaan että noin 3% väestöstä kärsii siitä. Hiuspohjan psoriasis voi esiintyä mietona muotona pieninä läiskinä, mutta se saattaa oirehtia myös suurina punoittavina ja hilseilevinä alueina, joissa saattaa esiintyä myös hiustenlähtöä. Psoriasiksen aiheuttajaa ei tunneta varmuudella. Aiheuttajan epäillään olevan autoimmunologinen reaktio.

Atooppinen ihottuma eli eksema

Eksema on tulehduksellinen ihotauti, joka ilmaantuu tavallisesti vauvaiässä, rauhoittuu lapsuusvuosien kuluessa, mutta voi pahentua uudelleen aikuisiässä. Murrosikäisillä ja aikuisilla se oireilee useimmin pään alueella ja ylävartalolla. Suurin osa ihomuutoksista on raapimisen aiheuttamaa ihon pintakerroksen paksuuntumaa, rupia ja pieniä haavoja. Usein mukana on stafylokokkien ja muiden märkäbakteerien aiheuttamaa kroonista infektiota.

Seborrheic Dermatitis eli tali-ihottuma

Tali-ihottuma eli seborrooinen ekseema on yleinen ongelma, jota esiintyy 15-20%:lla väestöstä. Joka kolmannella suomalaisella on rasvainen iho, miehillä useimmin kuin naisilla. Eräät ihon normaalikasvustoon kuuluvat bakteerit ja rasvahiivat pilkkovat talia. Tali härskiintyy, ja härski tali ärsyttää ihoa. Ärsytys tuntuu kutinana sekä kirvelynä, iho alkaa punoittaa ja hilseillä. Tali-ihottumasta kärsivä iho voi olla yhtä aikaa rasvainen ja kuiva.

 Hiuspohjan ongelmien hoito

Yleinen virhe on harventaa hiusten pesuvälejä, kun hiuspohjan ongelmia ilmaantuu. Hiuspohja on iso ihoalue ja se erittää jo vuorokaudessa n. teelusikallisen öljyä sekä hikeä. Pesemättömään hiuspohjaan kertyy siis todella nopeasti toksiineja, öljyjä, kuolleita ihosoluja ja likaa sekä muotoilutuotteiden jäämiä.

Kun hiuspohjassa on ongelmia, epätasapainotiloja tai sairauksia, aloitetaan hoito aina tihentämällä pesuvälejä. Hiuspohja pestään mieluiten päivittäin kunhan shampoo on oikeanlainen.

Vaikeissa hiuspohjan ongelmissa käytetään Triple Action Scalp Therapy Shampoota. Aktiivisten ainesosiensa ansiosta shampoo lievittää ihoärsytyksiä, rauhoittaa hilseilevää hiuspohjaa ja auttaa vähentämään karstan muodostumista. Se myös syväpuhdistaa ja avaa hiusjuuret. Sopii erityisesti hiustenlähdöstä kärsiville henkilöille.

Lievemmissä hiuspohjan ongelmissa (hilse, kutina, ärtyisyys, kuivuus, herkkyys) käytetään R&B Antioksidant Shampoota. Se myös rauhoittaa ja ehkäisee kutinaa ja ärtyneisyyttä.